Siat

Het Italiaanse bedrijf SIAT is al sinds 1970 producent van onder andere dozensluiters en volautomatische dozenopzetmachines. Wij zijn dan ook trotse leverancier van diverse machines van dit prachtige merk. Doordat wij een eigen Technische Dienst hebben kunnen wij niet alleen acteren tijdens storingen maar onderhouden én optimaliseren de SIAT machines graag voor u.

Dozenopzetters

In ons assortiment assortiment SIAT dozenopzetters hebben wij op dit moment twee varianten, namelijk de SIAT F104 bodemkleppenvouwer en de SIAT F144 – F346 dozenopzetters. De F104 bodemkleppenvouwer vouwt de onderzijde van de doos dicht en houdt deze haaks zodat deze eenvoudig afgevuld kan worden.

De serie F144 – F346 dozenopzetters is een volautomatische dozenopzetter. Deze machine kan dozen uitklappen en vouwen, de bodemkleppen sluiten en tapen en vervolgens doorschuiven op de transportband om te worden afgevuld.

Semi-automatisch, automatisch of volautomatisch

Wij kunnen drie varianten dozensluiters aanbieden, namelijk semi-automatisch, automatisch en volautomatisch.

Hoe weet u nu welke dozensluiter geschikt is om toe te passen in uw onderneming? Wij leggen het u graag uit!

Semi-automatische dozensluiter

Voor het hanteren van een semi-automatische dozensluiter wordt doorgaans een operator ingezet. De operator sluit handmatig de bovenkleppen van een doos en schuift vervolgens deze in de dozensluiter.  Wij kunnen onder andere de volgende semi-automatische dozensluiters bieden van SIAT;

Automatische dozensluiter

Een automatische dozensluiter wordt vooraf geprogrammeerd om dozen van diverse formaten af te kunnen sluiten.  Een operator zet de te sluiten dozen op de transportband en de dozensluiter sluit automatisch de bovenkleppen en sealt deze of plaats tape over de kleppen. Enkele SIAT dozensluiters in ons assortiment;

Volautomatische dozensluiter

Binnen een productielijn kan een volautomatische dozensluiter opgenomen worden. De SIAT SM44HD dozensluiter is uitstekend geschikt om dozen van verschillende formaten te sluiten doordat de machine pneumatisch zich aanpast naar breedte, lengte en hoogte. Middels een doseerunit worden de dozen gecentreerd en gesepareerd om vervolgens te worden dichtgevouwen en afgesloten worden met tape. Deze machine is geschikt voor een productiecapaciteit van circa 450 dozen per uur.

Advies vragen

Wij bieden voor elk type productielijn de juiste dozenopzetters en dozensluiters. Voor een specifieke SIAT machine kunt u uiteraard een offerte aanvragen of een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

Deel deze pagina