Verpakkingsmachines

Met verpakkingsmachines kunt u verpakkingsprocessen automatiseren. Dit zorgt ervoor dat u als organisatie de verwachtingen van de veeleisende markt kunt waarmaken. Consumenten en bedrijven verwachten steeds meer als het aankomt op levertijden. Volumes van orders groeien soms als kool. Met de juiste tweedehands verpakkingsmachines kunt u bijvoorbeeld pallets en machines transport klaar maken. Zij zullen snel en schadeloos op de locatie aanwezig zijn.

"

Bent u zoekende naar verpakkingsmachines? Met dergelijke machines is het eenvoudig en efficiënt om producten in te pakken. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het transport. Als een product goed is ingepakt zal er onderweg geen schade ontstaan. Natuurlijk kunnen er nieuwe inpak apparaten aangeschaft worden. Tweedehands machines zijn eveneens goed te gebruiken. Een verpakkingsmachine kan voor allerlei inpakactiviteiten ingezet worden. Het verpakkingsproces kan onder andere bestaan uit fabricage, reiniging, sealen, combineren en anderen. Voor het inpakken van grote producten en/of pakketten is het raadzaam een professionele verpakkingsmachine in te zetten.

Belangrijke factoren bij het aankopen van een goede verpakkingsmachine

Verpakkingsmachines automatiseren het verpakken van allerlei soorten goederen. Op die manier hoeft er minder handwerk te worden gedaan, en dat maakt het proces een stuk efficiënter en goedkoper. Hieronder enkele belangrijke factoren bij aankoop van zo’n machine:

1. Het soort machine, van horizontaalwikkelaars tot dozensluiters

Eerst en vooral moet duidelijk worden gemaakt dat er verscheidene soorten verpakkingsmachines verkrijgbaar zijn. Welk type je kiest, hangt natuurlijk af van het doel. Er zijn palletwikkelaars voor het inwikkelen van houten pallets, maar ook dozensluiters. Omsnoeringsmachines en horizontaalwikkelaars zijn eveneens mogelijkheden die u vindt in ons uitgebreide aanbod!

2. Het beschikbare budget

Daarbij speelt natuurlijk ook het beschikbare budget een grote rol bij aankoop van een dergelijke machine. Deze hangt vooral af van het formaat van de machine, maar evengoed het type en de werking. Grote, industriële machines voor het inwikkelen van pallets kosten doorgaans meer dan machines voor het insluiten van dozen. Rekening houden met het budget dat ter beschikking staat en de hoeveelheid of soort machines die nodig zijn, is erg belangrijk om het beste uit de investering te halen!

3. De automatisatie van de machine

Vervolgens speelt ook de mate van automatisering bij dergelijke machines een grote rol. Heel wat machines zijn semiautomatisch en vereisen dus wel nog een menselijke werkkracht om optimaal te functioneren. Aan de andere kant zijn er ook volautomatische modellen, die helemaal op zichzelf kunnen werken. Op basis van het type bedrijf en de behoeften zal een ander type machine de beste optie zijn!

Ons aanbod

Om pakketten of producten zo efficiënt én kostenbesparend mogelijk te kunnen transporteren, is het inzetten van de juiste verpakkingsmachine onmisbaar.

Onze passie gaat uit naar verpakkingsmachines zoals ;

  • Palletwikkelaars
  • Horizontaalwikkelaars
  • Seal- en krimpmachines
  • Palletiseermachines
  • Palletmagazijnen
  • Dozenopzetters en casepackers
  • Dozensluiters
  • Omsnoeringsmachines

Vanuit onze showroom en magazijn in Nijkerk kunnen wij de gehele Benelux en Duitsland bedienen met nieuwe of gebruikte machines of eindverpakkingssystemen die wij geheel naar wens voor u op maat maken.

Lease is ook mogelijk!

Bent u op dit moment niet in de gelegenheid om te investeren in een nieuwe verpakkingsmachine? U kunt ook diverse machines bij ons huren. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor lease.

Lease mogelijkheden

Verpakkingsmachines tweedehands 

Machines om te verpakken zijn vaak een behoorlijke investering. Een gebruikte verpakkingsmachine kan gezien worden als een prima alternatief. Verpakkingsmachines die tweedehands zijn brengen vele voordelen met zich mee. Apparaten die al gebruikt zijn kunnen vaak nog jaren mee. De kosten voor een dergelijke machine zijn vaak lager dan bij nieuwe aanschaf. Een tweedehandsapparaat kan vaak snel geleverd worden zodat u snel kunt beginnen. Verpakkingsprocessen komen hierdoor niet stil te liggen en kunnen doordraaien.

Occasions zijn dikwijls van een goede kwaliteit. Het is van belang dat de machines zijn onderworpen aan een uitvoerige test en controle. Een apparaat dat aan een tweede leven gaat beginnen kan helemaal op maat worden gemaakt. Inpakmachines die opnieuw ingezet gaan worden kunnen voorzien worden van de juiste besturingssystemen die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Inpakmachines 

De inzet van een goede inpakmachine is voor veel bedrijven onmisbaar. Er zijn diverse soorten inpakmachines. Zo bestaan er bijvoorbeeld palletwikkelaars. Hiermee wordt een dunne laag plasticfolie om een zending of los item gewikkeld. Dit heeft een stabiliserende werking en zorgt voor bescherming. Met sealmachines wordt vaak een voorverwarmde lasbalk naar beneden gedrukt zodat producten dichtgemaakt kunnen worden met speciale folie.

Vervoert u uw artikel of artikelen in een doos? Dan kunt uw bedrijf gebaat zijn bij dozensluiters. Met een dozensluitmachine wordt het product vaak afgesloten met verpakkingstape. Deze machines kunnen op een specifieke manier ingesteld worden zodat ze weinig onderhoud nodig hebben. Andere apparaten om in te pakken of te verpakken zijn horizontaalwikkelaars, flowpackers, palletiseermachines en omsnoeringsmachines.

Idépack 

Bij Idépack verkopen wij verpakkingsmachines tweedehands en nieuw. Op het gebied van inpakmachines bieden we u de beste apparaten en ideale oplossingen. De gebruikte machines zijn afkomstig van onze klanten. Voor deze organisaties hebben wij zelf het onderhoud verricht. We weten daarom precies wat we van een inpakmachine kunnen verwachten. Idépack Verpakkingsmachines is een organisatie met gespecialiseerde en ervaren medewerkers.

Wij komen graag voor u in actie. U kunt vandaag nog de juiste verpakkingsmachine bestellen zodat u snel aan de slag kunt gaan. Neem contact op door het contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen of te bellen.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.